19 липня, 2024

"Солодкі історії про шоколад"

 

Всесвітній день шоколаду відзначається щорічно 11 липня – в розпал спекотного літа. Загальноприйнята назва свята на англійській мові – World Chocolate Day.

🙋‍♀️
День Шоколаду – свято зовсім ще молоде. З’явилося воно тільки в 1995 році. Вигадали його французи – великі любителі шоколаду. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. В результаті сьогодні День шоколаду святкується в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.
Щастя часом - в простих речах. У плитці шоколаду, в хорошій книзі ... А особливо - в хорошій «шоколадній» книзі.
Ми хочемо запропонувати вам «солодке» читання , де ви маєте можливість здійснювати цікаві, захоплюючі подорожі, віднайти частинку своїх власних переживань та хвилювань, посміятись від душі, пережити біль та смуток героїв, відчути ніжність та зворушливість до сліз.
Тож, давайте влаштуємо невеличку книжково-шоколадну дегустацію з фонду Сокирянської публічної міської бібліотеки до Всесвітнього дня шоколаду!

1. Роальд Дал “Чарлі і шоколадна фабрика”.


Чарівний світ у книзі міниться барвами й змінює форми, наче шоколад, що плавиться у великому казані. Дія повісті відбувається на чудернацькій фабриці, де виготовляють вигадані солодощі, — і, здається, від сторінок книжки аж линуть неймовірні пахощі. На доброго і щирого хлопця Чарлі за воротами колись замкнутої від усього світу фабрики, якою заправляє дивакуватий власник Віллі Вонка, чекають дивовижні, фантастичні, шоколадні пригоди.
2. Йоганна Ягелло “Шоколад із чилі”.

Історія дорослішання юної Халіни (яку всі називають Лінкою) — ось як можна визначити серію книг Йоганни Ягелло. Родинні негаразди, складнощі у новому навчальному закладі, необхідність заробляти гроші, випробування на міцність першого кохання. Усе в Лінчиному житті мов шоколад із перцем — солодкаво-ніжне і пекучо-гірке водночас. Але тим воно і цікаве.

3. Стефані Берджис «Дракон із шоколадним серцем»
Повість рекомендована для читачів 8-13 років, вона про покликання, яке мають зрозуміти у своєму житті не лише люди, а й… дракони.
От ми багато читаємо казок, в яких людей зачаровують і вони перетворюються на тварин чи на інших істот. А тут сталася протилежна ситуація – дракониха Авантюрина пробує шоколад і… перетворюється на дівчинку 12-ти років. І саме тут починаються найдивовижніші пригоди в її житті.
4. «Львів. Шоколад. Кам’яниці»

Збірка, яка привідкриє таємниці історії творення галицької столиці. Це десять зворушливих оповідань від знаних письменниць, овіяні романтикою та чарами міста, де колись цокотіли підковами коні, шаруділи шатами львівські пані, пливучи по бруківці, а згодом - дзеленчав старий трамвай.
Сучасне місто тут переплітається з давнім, часом упізнаваним, а часом і не дуже, але таким же цікавим і звабливим, як і колись. Каплиця Боїмів і Чорна кам’яниця, вілла на Хресті й будинок на площі Ринок… Усі вони поволі розкриватимуть вам свої таємниці, про які, найімовірніше, ви ніколи не чули й навіть не здогадувалися.

Запрошуємо Вас до читання!


Шоколадного Вам настрою і гарного мирного життя!!!

Немає коментарів: