14 вересня, 2017

День інформації "Смайлик дарує посмішку"

Сучасні діти щодня користуються Інтернет - ресурсами для пошуку інформації, спілкування та розваг. І вже точно всі активні інтернет - користувачі знають, що для вираження своїх почуттів або емоцій, коли не вистачає слів, можна використовувати маленькі зображення - "Смайлики". Їх поява в Інтернет просторі була серйозним поповненням електронного лексикону. 19 вересня 1982 року Скот Фалман, професор університету Карнегі - Меллона вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд - двокрапка, дефіс і дужку, для позначення "усміхненого обличчя" в тексті, який набирається на компютері. Відтоді всі Інтернет користувачі 19 вересня святкують міжнародне, веселе свято - День народження Смайлика. 
14 вересня у дитячій бібліотеці пройшов день інформації "Смайлик дарує посмішку". Розпочався він, природно, з щирих посмішок. Взагалі - то кожен день, а не тільки в день народження смайлика, бібліотекарі зустрічають своїх читачів посмішками. І вони відповідають нам тим же. Але в цей день посмішки були ще більшими, ще щирішими. 
Діти з задоволенням відповідали на жартівливі запитання - тести, давали відповіді на питання веселого бліц - турніру, активно відгадували загадки. День пройшов цікаво, захоплююче, пізнавально. 






Немає коментарів: