22 червня, 2014

Веселка

Дощ пройщов, через ставок
Перекинувся місток.
Кольорів у нього сім,
Він подобається всім!
Ти вже здогадалася, що це? Правильно, веселка! 
Існує легенда, що веселка - це шлях до неба, велетенський міст, по якому сходять на землю янголи. Тому її ще називають "райдуга", тобто райська дуга, яку створив Бог на знак угоди між Отцем Небесним та людьми, коли пообіцяв праведному Ною, що більше ніколи не насилатиме на землю такої страшної нищівної зливи.
Насправді ж веселка - це сонячні промінчики, які заломлюються й відбиваються у краплинках дощу. І виникає вона лише тоді, коли одночасно світить сонечко і йде дощик, або після дощу, коли краплинки ніби висять у повітрі.
На землі ми бачимо лише частинку веселки, але якщо на неї поглянути з гори або літака, то можна побачити й суцільне коло. Складається веселка з семи кольорів, які плавно переходять з одного в інший: червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий.

Цю послідовність кольорів легко запам'ятати, якщо вивчити таку фразу, кожне слово якої розпочинається на літеру, що відповідає кольору.
ЧЕРВОНІ ОКУЛЯРИ ЖАНКИ ЗАВАЖАЮТЬ БАЧИТИ СЯЙВО ФІАЛКИ.

2 коментарі:

Марина сказав...

Дорогие коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности в нашем блоге http://dytlibrarikorolevo.blogspot.com/Поздравляем с наградой! Успехов и признания читателей и коллег!

Тетяна сказав...

Дякуємо!