26 березня, 2024

«У когось зброя – міць, у когось зброя – слово»….

 


Сьогодні, 21 березня, на базі Центральної бібліотеки міста Сокиряни відбулась літературно-творча зустріч з поетесою Галиною Мельник.

Творчий захід під назвою «Слово поетів сьогодні з металу…» організували у Всесвітній день поезії, в межах літературно-мистецького клубу «Струни серця».

В ході зустрічі Галина Мельник презентувала свою книгу «Торнадо. Передчуття війни і … війна: поезія».


Галина Мельник народилась на Поділлі та тривалий час проживає у місті Новодністровськ. Поетеса є володаркою багатьох престижних літературних премій та переможницею загальнонаціональних конкурсів. На її поетичні твори писали музику відомі митці нашого краю…

Зустріч виявилась по-домашньому теплою та насиченою добрим словом…


«Лину я до тебе, Буковино» - це музичний твір Галини Мельник, який сьогодні виконала гостя заходу, волонтер – Тетяна Данилюк. Принагідно пані Тетяна подякувала Галині Терентіївні за підтримку наших воїнів. Адже, завдяки благодійним зборам шанувальників творчості письменниці, було зібрано чималу суму коштів для захисників, які тримають оборону під Авдіївкою.

Значна частина книг Галини Мельник присвячена дітям. Тож не змогли залишитись осторонь чуттєвого слова поетеси і юні читачі бібліотеки. Школярі закладів загальної середньої освіти адміністративного центру громади потішили влучними та актуальними віршами письменниці та змогли поставити запитання Галині Терентіївні про її юність, літературні вподобання тощо


З добрими побажаннями та подяками за щирі емоції до Галини Мельник звернулись редактор газети «Дністрові зорі» Валентина Гафінчук та член Національної спілки журналістів України Катерина Тищенко.

Кожен охочий може ознайомитись із новою поетичною збіркою Галини Мельник «Торнадо» на базі Центральної бібліотеки міста Сокиряни.

Дякуємо за творчість, Галино Терентіївно!
Хай джерела натхнення будуть тільки добрими, де немає місця злу та … війні!

Немає коментарів: