29 січня, 2024

"Україною жили, за Україну полягли"

 


29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для нашого народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Бій під Крутами – це і тріумф, і трагедія. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків.

Доречними стали слова І. Дзюби: «У людини високого ідейного та духовного тонусу є щось вище за саме життя – це мета цього життя, це її ідеали, принципи, це честь і гідність, і вона (цебто людина) може віддати за них своє життя». Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.
КРУТИ
Крути – наша гордість і слава,
Там соколи юні у вічність пішли.
На клич молодої держави,
Піднялися вірні сини
📷Грудьми у нерівному бої,
Спинили червону орду,
З честю впали герої,
За Україну свою.
На жертовню поклали,
Свої молодії життя.
Приклад відваги подали,
Слава героїв жива!
М. Зельман (Лісовий)
Кожного дня всі ми повинні пам’ятати ту непомірну високу ціну, яку заплатила вільна Україна за своє існування. Саме тому нам слід об’єднати зусилля, аби спільною працею будувати сильну, незламну та щасливу європейську країну.
Окремо, в цей пам’ятний день хочемо висловити свою безмежну вдячність та повагу українським військовослужбовцям, добровольцям, волонтерам та кожному, хто робить свій вклад для збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності нашої прекрасної держави! Україна переможе!
Запрошуємо до нашої бібліотеки, ознайомитися з виставкою "Україною жили, за Україну полягли".

Немає коментарів: