13 грудня, 2022

 З 12 по 19 грудня в Україні триває другий Національний тиждень читання

📚📖🤝

Загальнонаціональне свято відбувається під егідою Українського інституту книги (УІК) спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та при партнерстві ВГО Українська бібліотечна асоціація й Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів з 2021 р
💥
Український інститут книги закликає всіх охочих протягом Національного тижня читання робити публікації з рекомендованими інституцією книжками, розповідати про літературні враження, використовуючи гештеги #ЗачитанеДоДірок#тижденьчитання#КнигаНаВійні. Разом переможемо!🇺🇦 📖Читання - багатогранний процес. Читання – базове, ключове вміння усієї освіти. Читання - справа сімейна, бо читати комусь – створювати близькість між людьми. Читання дітей – одна з найважливіших перспектив духовності, інтелекту культури нації. Читання поезії – занурення у власні глибини, можливість отримати відповіді на питання, що давно хвилюють.

❗Серед переваг, пов’язаних із читанням – зняття або зниження стресу, поліпшення концентрації та пам’яті, стимулювання розумового розвитку, пізнання світу, гарно і весело проведений час. Гасло тижня: "Знайди свою книжку!" 👉Мета тижня – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця. 📕🇺🇦Кожен українець має нагоду знайти свою книжку, свого автора, свій формат читання, свою бібліотеку та, зрештою, додати читання до своєї життєвої стратегії. 🙇‍♀️🙇‍♂️Читайте! Читайте завжди, при будь-якій нагоді. Читання - шлях до самовдосконалення!

Дитяча бібліотека ЦБС Сокирянської міської ради долучається до компанії, та презентує Вашій увазі книги які найбільш полюбилися нашим користувачам.
Завітайте до нашої дитячої бібліотеки, та оберіть собі книгу до смаку.

Немає коментарів: