14 листопада, 2022

Плекаймо нашу мову українську

 

💛💙
 

Рідна мова починається з маминої колискової, з батьківського мудрого слова-поради…
Вона вміщує в собі весь світ, який сповнений дива, незвичайних почуттів та краси.
Про українську ж мову ніколи не кажуть інакше, ніж як про вишневу, солов’їну, волошкову, калинову. Вона такай є, бо народилася у вишневих садках, увібрала в себе усе розмаїття солов’їного співу, набралася пахощів у волошок і розквітла, мов та калина, червона і прекрасна.
Пропонуємо вам універсальне видання, в якому, на основі досягнень сучасного мовознавства, подано відомості про українську мову та українське мовознавство; розкрито термінологічні та номенклатурні одиниці; розглянуто різні аспекти опису української мови – її будову, територіальне поширення, соціальне та стилістичне функціонування; подано історичний розвиток та місце серед інших мов; вміщені пам'ятки української мови і писемності.
В книзі також представлено українську мову на карті світу, прикладне застосування її досліджень, історію і сучасний стан науки про українську мову, як в Україні, так і за кордоном. Багато статей присвячено мовознавцям, письменникам, які зробили істотний внесок у розвиток української мови та філологічної науки. 
💙💛💙💛🙏
Приємного читання!

Немає коментарів: