14 травня, 2021

 Родина, рід - які слова святі:

Вони потрібні кожному в житті.
Бо всі ми з вами гілочки,
На дереві, яке стоїть віки.
Це дерево - наш славний родовід.
Це батько, мама, прадід твій і дід

15 травня українці відзначають Міжнародний день сім’ї. Свято було засновано постановою ООН з метою звернути увагу на проблеми сім’ї, як базового осередку суспільства.
З метою збагачення і закріплення знань дітей про особливості родинних взаємин в дитячій бібліотеці відбулася година спілкування "Без родини немає щастя для дитини" з вихованцями групи продовженого дня Сокирянської гімназії (вчитель Ладан Людмила Володимирівна).

У дружній і теплій атмосфері ведуча заходу Наталія Макар розповіла про веселий, співучий, гордий наш народ, його родинні цінності, традиції, звичаї, про роль жінки-матері як берегині сімейного вогнища.
Діти захопливо розповідали про свою сім’ю, порівнювали маму з квіточкою та сонцем, підбирали ніжні слова, щоб висловити свою любов до тата.
Батьківські очі дивляться на дитину спочатку з любов’ю, потім з гордістю, а далі з надією. Зростають діти, стають старшими батьки. Це - неминуче, це – як невблаганний час. А тому… Поважати батьків – означає: в дитинстві – їх слухати, в юності – з ними радитися, а в зрілому віці піклуватися. Якщо все це здійсниться, то насіння було посіяне не даремно. Ніжні квіти дадуть добрі плоди.



Немає коментарів: