02 квітня, 2021

Сьогодні - Міжнародний день дитячої книги!

 На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги.


Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.

Сам Андерсен у кінці життя, оцінюючи свій талант, визнавав, що радість прийшла до нього в образі „музи, яка обдарувала його усім багатством казок – найчистішим у світі золотом, що виблискує вогником у дитячих оченятах, дзвенить сміхом на вустах дітей і батьків”.
В казках Андерсена добро завжди перемагатиме зло любов’ю, а почуття одержують перемогу над холодним розумом.
Любі читайлики, до дня народження видатного казкаря ми оформили в бібліотеці книжкову виставку "Чарівний світ казок Андерсена".
Читайте Андерсена, пориньте у його чарівний світ і нехай золоте зернятко істини і добра назавжди залишається в ваших серцях!

Немає коментарів: