15 квітня, 2021

12 квітня в Україні відзначають День космонавтики.📌

 


І хоча космос – далекий і близький – завжди вабив людей, ми про нього й досі знаємо дуже мало. Звісно, усі таємниці Всесвіту й досі не розкриті, але й те, що вже дослідили науковці, важко осягнути та уявити. Вашій увазі пропонуються факти, які вас точно здивують.

Неймовірні факти про космос.
-У космосі панує тиша, адже там немає середовища для поширення звуку. Тим, хто любить помовчати, космос напевно припав би до душі.
-Багато хто вважає, що космос – це повний вакуум. Але на 88 галонів космічної матерії доводиться принаймні 1 атом, а от у вакуумі немає атомів чи молекул.
-Чорна діра – найяскравіший об'єкт у всьому Всесвіті. Всередині неї сила гравітації настільки велика, що з неї неможливо вирватися навіть світлу. Було б логічно, якби ми взагалі не бачили чорну діру на небі, однак під час обертання діри, крім космічних тіл, поглинають ще й газові хмари, які і починають світитися.

-Світло Сонця, яке ми бачимо щодня, має вік близько 30 тисяч років. Саме тоді утворилася енергія, яку ми отримуємо від цього небесного світила, адже фотони долають шлях з ядра Сонця на поверхню рівно за 30 тисяч років. А ось після "визволення" їм треба лише 8 хвилин, що б дістатися до Землі.
-Коли ми дивимося на найдальші з видимих зірок, ми бачимо їх такими, якими вони були 14 мільярдів років тому. Світло від них летить крізь простір зі швидкістю 300 000 км / секунду і добирається до нас через багато мільярдів років.
🚀🚀

Немає коментарів: