15 червня, 2020

Традиційно, Україна, як і весь світ, відзначає 5 червня Всесвітній день охорони довкілля.
Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
Кожен із нас може назвати понад сто рослин: дерев, кущів, квітів, овочів… Не менше у світі і тварин. Всі живі істоти на Землі живуть у водоймах, у повітрі, на суші. Вода, повітря, грунт - складові, без яких немає життя.
Бути здоровими всі істоти можуть лише серед чистої природи. Але, на жаль, сьогодні на Землі неможливо знайти невеличкий клаптик такого чистого середовища. Не випадково вчені укладають Червоні книги, в яких зазначають усі види рослин і тварин, яким загрожує цілковите зникнення.
Як правильно доглядати Землю, вивчають екологи і закликають усіх людей світу цінувати і поважати навколишній світ. Адже здоров'я природи - це здоров'я людей. Земля - наш дім, який потрібно доглядати й оберігати.
Всесвітній день охорони довкілля відзначається по-різному. Та в будь-якому випадку, цей день є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення навколишнього сердовища. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший, нарешті, прибере сміття в своєму дворі.
Пам’ятаймо, що лише разом
ми зможемо зробити довкілля чистішим,
адже наше майбутнє залежить саме від нас!

Немає коментарів: