07 травня, 2018

Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
ВЕЛИЧНЕ СВЯТО ПЕРЕМОГИ!!!

Працівники дитячої районної бібліотеки разом з активними читачами, членами волонтерської групи "Добрувідкриваємо серця", яка діє при бібліотеці, напередодні Дня пам яті та примирення і 73 - ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, привітали учасника війни, почесного ветерана України, відмінника освіти - Ганну Микитівну Савчук. 
Люди воєнного покоління - особливі люди. Незважаючи на лихоліття, вони пронесли в серці віру в майбутнє, любов до ближнього, готовність жертвувати собою заради інших.
Народилася Ганна Микитівна 27 грудня 1932 року. Закінчила Чернівецьке педучилище та Чернівецький педінститут. У 1953 - 1957 рр. - старша піонервожата Сокирянської СШ № 1, відтак працювала учителем до вихода на пенсію.
Депутат Сокирянської міської ради 11 скликань, обиралася членом виконкому, головою жіночої ради при міськраді. У 1957 році була делегатом Всесоюзного фестивалу молоді і студентів у Москві. Впродовж багатьох років - заступник голови Сокирянської районної Організації ветеранів України. 
Нагороджена 35 - ма дипломами і грамотами СРСР, УРСР, незалежної України, медаллю "Захисник Вітчизни", Памятним знаком " 50 років визволення України", знаком ОВУ "Почесний ветеран України"
Під час зустрічі звучали теплі слова від бібліотекарів, подарунки від дітей, живі квіти та - важкі спогади...
Вшановуючи учасників та ветеранів війни, ми усвідомлюємо, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні нашої України. Завойована старшим поколінням Перемога, сьогодні зміцнює наш дух, допомагає молоді долати труднощі та йти вперед.
Не щезне з памяті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Відходять у кращий світ ветерани, а разом із ними - і ціла епоха життя, про яке знають тільки вони. Та хіба можна забути тих, хто віддав своє життя й здоровя заради щастя інших?
Низький уклін ВАМ, ВЕТЕРАНИ!"


Немає коментарів: