23 січня, 2018

"Велична і єдина - соборна Україна"

Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень
Моя Соборна Україна
Знов зустрічає новий день.
22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято  - День Соборності України. Щорогку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну, соборну, українську державу. До дня Соборності України бібліотекар дитячої бібліотеки Овчар Т. М. провела з учнями 5-Б класу гімназії (класний керівник Білоткач З. М.) історичний калейдоскоп "Велична і єдина - Соборна Україна", в рамках засідання клубу "Старшокласник".

Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, які боролися за обєднання всіх демократичних сил українствам намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу. 
Цей захід поглибив знання дітей про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики рідної країни, інтерес до вивчення історії нашого краю.
День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кровю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.




Немає коментарів: