31 березня, 2017

Тризуб - це Україна

Наш герб - Тризуб
У ньому сила
Отця небесного і сина,
Тризуб, немов сімя єдина,
Де тато, мама і дитина
Живуть у мирі і любові,
На Україні вольній, новій.
Задля поширення українських національних символів та з метою поінформованості світової спільноти про поточний стан справ в Україні  Сокирянська районна дитяча бібліотека перейняла естафету від районного будинку народної творчості та дозвілля та долучилася до міжнародної акції провівши національно - патріотичний флешмоб "Тризуб - це Україна" на базі районного центру реабілітації дітей - інвалідів, в якому прийняли участь вихованці центру та активні читачі дитячої бібліотеки, члени волонтерської групи "Добру відкриваємо серця", яка діє на базі читацького клубу "Старшокласник". 
Діти ознайомилися з державними символами України, дізналися історію їх походження. З розповіді бібліотекаря Овчар Тетяни Михайлівни учасники заходу зрозуміли, що головне завдання справжнього громадянина України  - це знати і поважати символи своєї держави, свідомо дотримуватися правил поведінки щодо державних символів в повсякденному житті, а також під час урочистих та офіційних заходів. 
В свою чергу вихованці центру поділилися своїми знаннями, успіхами у навчанні та подарували усім присутнім пісні про Україну, які вони вивчили до свята.
Поділившись інформацією, працівники бібліотеки запропонували усім діткам власноруч намалювати символи України. Враховуючи особливості розвитку дітей почали з найлегшого: діткам з особливими потребами слід було розмалювати підготовлені бібліотекою шаблони з нанесеними символами, з таким завданням, за допомогою волонтерів, вони впоралися дуже швидко і радісно хвалилися гарними малюнками вихователям та бібліотекарям. 
Захід закінчився спільним патріотичним флешмобом та яскравим аквагримом , намальованим працівниками бібліотеки на щасливих обличчях дітей. 
В усі часи тризуб в Україні шанувався як магічний знак, оберег від усього злого: тож нехай він і надалі оберігає нашу країну та сприяє її процвітанню.






Немає коментарів: