15 вересня, 2014

Я і копія моя

Зізнайся, хоч раз у житті у твою голову закрадалася думка: от би добре мати двійника! Яким би гарним було тоді життя. А скільки всього цікавого можна було би навигадувати... Як, мабуть, весело й безтурботно живеться близнятам! Але чи все так просто в "Країні близнюків?"
З одної клітини
Передусім ти маєш знати, що не всі близнята є однаковими. Тобі вже, мабуть, відомо, що людське життя зароджується з маленької клітини. І трапляється так, що в якийсь момент та клітина візьме й поділиться на дві, і з них розвинеться не одне дитя, а цілих два. І народиться двійко цілком однакових немовлят, яких називають близнятами. Їх ще називають ідентичними через однаковий набір генів. Мало того, що вони подібні, як дві краплі води (їх плутають навіть батьки), у них - одна група крові й майже однакові відбитки пальців. Цікаво, що й хворіють вони тими самими хворобами. Учені довели, що між близнюками існує телепатичний зв'язок: вони й на відстані відчувають біль і радість іншого. Може, тому стають одне  для одного другим "Я"?
ЗОВСІМ РІЗНІ ЛЮДИ
А буває, що життя немовлят починається з двох різних клітин, але одночасно. Народжується двійко малюків, але такі діти відрізняються одне від одного так само, як рідні брати й сестри, народжені в різний час. Це зовсім різні люди: вони можуть мати різну стать, різні групи крові, зовнішність і характер. Їх називають двійнятами.



БЛИЗНЯТА НАСТУПАЮТЬ!
Близнюків у світі стає все більше. На Землі їх зараз живе понад 100 мільйонів. Рекорд тут належить Африці. Але й Україна не пасе задніх: у Закарпатті є дивовижне село Велика Копаня, де живе аж 56 пар близнят, причому 11 пар народилося лише за декілька  останніх років. 

Немає коментарів: