13 грудня, 2023

"Подорож до країни Права"

 


Щорічно у грудні в Україні проводиться тиждень правових знань. Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями коли необхідно знати свої права і обов’язки. Мета та завдання Тижня - розповсюдження правових знань серед дітей, вивчення прав дітей у ігровій формі. 

Тож сьогодні у Дитячій бібліотеці ЦБС Сокирянської міської ради з учнями 1-А та 1 - Б класів Сокирянського ліцею (вчитель групи продовженого дня Ладан Л. В.) проведено абетку права "Подорож до країни Права"

Бібліотекар Наталія Макар в ігровій формі познайомила дітей з бібліотекою та розповіла про їхні права, які закріплені в Конвенції ООН про права дитини. Діти із задоволенням брали участь у правових іграх за сюжетами українських народних казок, у грі «Так чи ні?», відповідали на запитання вікторини «Права малюків» та засвоїли такі поняття як, право, обов'язок та відповідальність. 


Людство зобов’язане дати дитині найкраще. Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Кожен з нас може змінити життя хоча б однієї дитини, зробити її щасливою та впевненою в майбутньому. А спільними зусиллями можна змінити дитячий світ на краще, розфарбувати його яскравими подіями та наповнити добром і людським теплом.


Висновком заходу стала впевненість: якщо всі діти чітко знатимуть і виконуватимуть свої права та обов’язки, можна багато чого змінити в цьому житті і на всій планеті!

Бібліотекарям дуже приємно, що діти отримали море задоволення та позитивних емоцій. Раді бачити дитячі посмішки та чути дзвінкий дитячий сміх.

Немає коментарів: