17 жовтня, 2023

#Творчі_перлинки_Сокирянщини Поетичний батл "Поезія - це музика душі, це слово, що на волю рветься" ✍️

 


Поезія входить у наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. І духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово. Бо жити без любові до поезії, це як мешкати в оселі, де немає дверей і вікон, як жити в світі, в якому немає сонячного світла. 

✅
Сьогодні, 6 жовтня, у Дитячій бібліотеці ЦБС Сокирянської міської ради відбувся справжній поетичний батл в рамках засідання літературного гуртка "Творчі перлинки Сокирянщини".

У словесній майстерності змагалися дві надзвичайно талановиті дівчинки, переможці міських та обласних літературних конкурсів - Діана Черній та Софія Савчук.
Поетичний батл - це хороший шанс для юних талантів заявити про себе. Його нестандартний формат, дає юним поетам можливість читаючи найкращі власні вірші, почуватись вільно та невимушено.
Протягом двох годин у бібліотеці звучала поезія. Палкі патріотичні рядки, роздуми про життя, вірші про кохання, природу...
Шанувальники поезії, які склали "групу підтримки" тепло сприймали кожен виступ. Так як поезій звучало надзвичайно багато - вони струменіли легко, невимушено і ця легкість рим підбурювала слухачів пригадати свої власні поетичні спроби. Так ми дізналися про ще одного юного поета Олександра Шендерюка, та торкнулися філософії його поетичного слова...
Щира подяка Софії 
❤
 та Діані 
❤
 за особливі емоції, відчуття і неймовірні вірші. Від деяких із них "по шкірі бігали мурашки", від деяких завмирало серце, від деяких очам хотілося пустити сльозу, а тілу встати і обійняти авторку проникливих рядків.

‼
Нам сьогодні дійсно є ким пишатися. Поки в Україні є така талановита молодь, доти ми можемо бути спокійними за майбутнє нашої країни.
Хтось подумає і с каже - "цих поетів скільки розвелося..." А ви спробуйте не говорити, а послухати. Хоча б раз послухати тих, чия душа вміє розмовляти мовою лірики. 
❤
Зустріч була дуже насиченою, яскравою, повною віршованого слова, нових відкриттів і приємного спілкування. 
📚
❤
Вічного вам натхнення і приємної музи, наші юні таланти!
Творіть, і вас почують!


Немає коментарів: