25 травня, 2023

⭐️⭐️⭐️Зорепад талантів 🌟 📚«Поезія – це сила чарівна, що музикою серце надихає»🎼 #Творчі_перлинки_Сокирянщини

 


Під такою назвою у Дитячій бібліотеці ЦБС Сокирянської міської ради відбулося чергове засідання літературного клубу «Творчі перлинки Сокирянщини». 

✍️
Поетична лірика зустрілася з лірикою музичною, віршовані рядки – з нотами і тактами, а яскраві образи рідної української землі озивалися то влучним порівнянням чи метафорою, то розсипом мелодійних звуків. 

Цього разу до бібліотеки завітали нові учасники, неймовірно талановиті діти, які є активними користувачами бібліотеки та учнями Сокирянської музичної школи імени Михайла Васильовича Мафтуляка: Дарина Решетнік, Лідія Пошак, Артем Ковбасюк, ансамбль «ALLEGRO» у складі Олександра Андроніка, Даніїла Руснака, Юрія Мацієвського, під керівництвом виклада музичної школи, спеціаліста вищої категорії Вячеслава Івановича Морошана.
Як завжди, зустріч відкрила нові творчі грані дітей. Виступ Даринки Решетнік отримав чимало оплесків, вона зачарувала присутніх не тільки віршами, які сама написала, але й чарівним голосом. 

Під час діалогу з ведучою заходу - Тетяною Іконєн, дівчинка розповіла про свої творчі здобутки та визначила три найголовніших уподобання – це поезія, музика і хореографія.
Якщо хореографією та музикою Даша займається ще з раннього дитинства, то вірші почала писати зовсім недавно, і нехай це лише її перші спроби, проте – написані від душі.
Наймогутніший дуб був колись маленьким росточком. Найславетніший поет починав з кількох римованих рядків. Сила і досвід приходять з роками, але справжність – завжди біля витоків.

Про здобутки своїх талановитих учнів, якими неймовірно пишається, розповів викладач музичної школи імені Михайла Мафтуляка Вячеслав Іванович Морошан.
Юні музиканти: Лідія Пошак, Артем Ковбасюк та ансамбль «ALLEGRO» (у складі Даніїла Руснака, Юрія Мацієвського, Олександра Андроніка) своєю цікавою та різноманітною програмою полонили усіх присутніх. В їх виконанні прозвучали класичні твори та музика сучасних українських композиторів.. 

Справжній талант, щирі емоції та майстерне виконання захопили шанувальників музичної творчості – співробітників та користувачів бібліотеки. Вони в черговий раз переконалися, що музика є перлиною світової культури, важливим засобом у формуванні вишуканого смаку сучасного суспільства.

Приємно відзначити, що зустріч відбулася в дружній та доброзичливій атмосфері, під час якої учасники ділилися своєю творчістю – поетичними виступами, піснями, добрими та щирими словами.
📚📚
 Дитяча бібліотека - це зручний простір для читання, територія для цікавих зустрічей та відпочинку.



Немає коментарів: