19 травня, 2023

 Українці, одягнімо вишиванку!

І нехай побачить білий світ,

Що ми любим Україну змалку,

Дружній, нездоланний весь наш рід.


Вишиванка в Україні завжди відігравала велику роль. Це наш національний оберіг. Це ідентичність України. Вона ніколи не була простою одежиною. Сьогодні вишиванки одягати стало модно, стильно, це прояв гордості, патріотизму та ознака національної приналежності.
З нагоди відзначення Всесвітнього дня вишиванки в Дитячій бібліотеці ЦБС Сокирянської міської ради відбулося свято вишиванки "Вишиванку одягай - Україну прославляй" за участі учнів 1 - Б класу Сокирянського ліцею (вчитель Чоп Тетяна Василівна) та бібліотечних працівників.

Маленькі українці – майбутнє нації, усі одягнені у гарні вишиванки, наче райдужні мирні світанки, осяяли бібліотеку своїми усмішками та допитливими поглядами.
Ведуча заходу бібліотекар Наталія Макар повідала, що для українця вишиванка - не просто одяг, це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа українського народу.
Діти продекламували вірші про вишиту сорочку, відгадували загадки, грали в цікаві ігри та та всі разом заспівали улюблену пісню всіх українців "Ой у лузі червона калина".

Активна читачка Центральної бібліотеки Скрипник Галина Володимирівна , мешканка з міста Херсону, яка вимушена була залишити своє рідне місто через вторгнення рашистів, зворушливо й проникливо прочитала власний вірш, який присвятила Дню Вишиванки.

А ще в цей день в бібліотеці відбулась святкова фотосесія, аби пізніше залишити не менш яскраві світлини на сторінках наших спогадів.


Немає коментарів: