19 травня, 2023

 


Сьогодні в рамках Всесвітнього дня книги та авторського права Сокирянська центральна бібліотека провела в актовій залі територіального центру соціального обслуговування Сокирянської міської ради БЛАГОДІЙНУ ЛІТЕРАТУРНО-ТВОРЧУ ЗУСТРІЧ з буковинською письменницею, поетесою, авторкою воєнної лірики, гуморесок, дитячих творів, мелодій та пісень, нашою землячкою ОЛЕНОЮ КИРИЛІВНОЮ БОГУЦЬКОЮ, на якій вона презентувала свою ювілейну 10-ту збірку «З піснею в серці».

Свято для душі зібрало сьогодні працівників закладів культури, шанувальників поетичного слова пані Олени, внутрішньо переміщених осіб, громадськість міста, учнівську та юнацьку молодь.
Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих українців – славних воїнів-захисників.

Зі слів ведучих заходу – директора централізованої бібліотечної системи Оксани Георгіян та завідуючої дитячої бібліотеки Тетяни Іконєн присутні дізналися про сторінки життя та творчий шлях обдарованої, творчої, креативної, багатогранної людини Олени Богуцької.
У поетеси співоча душа, велике серце і бажання ділитися своєю творчістю і талантом. Попри наші біди, війну і негаразди, авторка обрала громадянську позицію і «воює словом», дивиться у майбутнє з надією добра і світла, несе між люди правдиве українське слово.
Вона гаряче перейнялася військово-патріотичною тематикою, бо - «болить душа за долю України».

Почуття авторки світлі і чисті, бо пише вона свої вірші та пісні не пером, а серцем. Багато творів покладено на музику, адже музика це є життя, це є подих, це є стимул, що Україна живе, буде жити і переможе у цій страшній війні.
Олена Кирилівна розповіла присутнім, як народилася її нова збірка пісень «З піснею в серці». На презентації поетеса читала вірші та виконувала свої пісні разом із гостями заходу, гуртом комунального закладу центру надання послуг з м.Новодністровськ «Співочі бабусі», які вразили всіх своїм майстерним виконанням.
Музичне наповнення на заході було надзвичайно різноманітним. Чудовим виконанням пісень дивували і учасники Сокирянського хорового колективу «Доля», який з 2006 року очолює художній керівник Микитюк Любов Василівна. В минулому році хор «Доля» відзначив 25-річний ювілей.
За всі ці роки колектив брав активну участь у різних заходах Сокирянської громади та буковинського краю, у Всеукраїнських передачах «Надвечір’я» та «Фолькмюзікл», на яких здобували великих успіхів та перемог, а на даний час всі учасники хору теж працюють та готуються до Дня Перемоги.
Артистичним виконанням гуморесок Олени Богуцької зачарувала усіх учасниця хору «Доля», директор клубу «Надвечір’я» Тихович Надія Миколаївна.
На зустрічі майстерно декламували вірші поетеси учні ЗЗСО І-Ш ст.. №1 Вероніка Мартиненко, Софія Бучко, Анастасія Макар та провідний методист центральної бібліотеки Наталія Каланча.

Присутніх щиро вразив вірш-звернення поетеси до російських матерів, який зворушливо й проникливо прочитала ведуча заходу Оксана Георгіян.
Слова глибокої поваги до Олени Богуцької та її творчості прозвучали у виступах бібліотечних працівників системи Ковальчук Юлії та Доготар Віти.
Щиро вітали пані Олену з виходом нової збірки друзі, знайомі та пошановувачі її творчості. Було багато усмішок, квітів і побажань від прихильників поетичного таланту Олени Богуцької.
Закінчився захід величною патріотичною піснею «Ой, у лузі червона калина», до виконання якого долучилися усі присутні в залі.
Під час заходу було зібрано благодійну грошову допомогу для потреб ЗСУ в розмірі, яка була перерахована волонтерці Олені Троян.
Ведучі заходу побажали поетесі миру, творчих задумів та польоту самих величних думок.
Більш детально ознайомитись з творчістю поетеси ви зможете, завітавши до наших центральної та дитячої бібліотек.

Захоплююче, на одному диханні, зачарувавши аудиторію, пройшла літературно-творча зустріч з Оленою Богуцькою. Присутні мали змогу поринути в чарівний світ поезії та музики, отримавши позитивні емоції, що так необхідно в наш тривожний час.

Немає коментарів: