16 липня, 2022

Всесвітній День поцілунку

 6 липня святкується Всесвітній день поцілунків. 


😽 Це свято вперше почали відзначати у Великій Британії. У цей день всі бажаючі можуть «обмінюватися своїми поцілунками» на повних правах. 🥰
А чи знаєш ти, що:
В середньому людина за своє життя витрачає на поцілунки 2 тижні.
Дослідники стверджують, що поцілунок допомагає схуднути. За їхніми підрахунками, за дві хвилини палкого поцілунку спалюється до двох калорій.
Так, наприклад, було доведено, що в крові тих, хто цілується, скорочується рівень кортизолу, який викликає у людини стресові стани, і збільшується концентрація окситоцину – «гормону довіри», або «гормону кохання».
Поцілунок є відмінною профілактикою зморшок: він приводить у дію близько 30 м’язів обличчя. Крім того, поцілунок розробляє легені, є профілактикою карієсу.

15 вересня 1990 року був поставлений рекорд з поцілунків. Американець А. Е. Вольфрам, який жив у Міннесоті, протягом 8 годин зумів поцілувати аж 8001 людину. Виходить, що на 1 людину він витрачав всього 3,5 секунди.
За даними Світових рекордів Гіннеса, рекорд з найтривалішого поцілунку належить Эккахайе та Лаксані Тіранарате з Тайланду. Вони цілувалися протягом 58 годин 35 хвилин і 58 секунд.
У 1930-х роках, за стандартами Голлівуду, пари не могли цілуватися більше трьох секунд.


Немає коментарів: