23 червня, 2022

#Cучасні_українські_книги_сучасним_дітям

 


5 червня названо Днем сили Посмішки, а також кожну першу п’ятницю жовтня весь світ неофіційно відзначає День Посмішки. То чи дійсно посмішка важлива? 

🙃
 Ми пропонуємо цю віртуальну сміхохвилинку, щоб Ви впевнились, що посмішка і сміх можуть робити Ваше життя чудовим
🤗
З усіх живих істот на планеті посміхатися вміє тільки людина. Щоправда, дехто з нас просто не використовує цей щедрий дар. І дарма: лікарі й психологи радять завжди тримати своє почуття гумору «в робочому стані». Зрозуміло, сміх не замінює лікування, але служить важливим доповненням до нього. Лікарі вже точно знають, як діє сміх на людину, а фахівці навіть розробляють новий напрям у медицині – сміхотерапію. 
🤡
Щоб посмішка була емоційнішою - звертайтеся до книг!
Зараз можна було б перелічити їх безліч - від класики до сучасності. Хочеться запропонувати Вам, любі діти, прочитати книгу Зірки Мензатюк "Усмішка".
💁💁‍♀️
 Це простенька і повчальна історія про те, яке значення має усмішка в житті людини. Марійка - жвава і гарна дівчинка, але ще маленька, тому полюбляє вихвалятися. Вона хвалилася котику і песику тим, що вміє робити (ричати, лазити по деревам, швидко бігати, підкидати м'ячик і ловити його), але песик і котик відповідали дівчинці, що вони можуть робити те саме. І тоді Марійка замислилася над тим, а що може робити людина такого, що ніхто б із тварин не міг. Вона довго думала і, нарешті, вирішила, що вона, на відміну від звірят, вміє усміхатися. Котик із песиком погодилися із нею, а Марійка зраділа і відправилася спочатку до батьків, потім - на вулицю, аби випробувати силу усмішки. Дуже позитивна казочка, що дозволяє дитинці-читачу зрозуміти свою унікальність і відмінність людини від тварин. А ще вона вчить бути добрим і щирим до всіх навколо, поважати інших і не вихвалятися своїми вміннями.

😎

Немає коментарів: