08 травня, 2022

ВОЮЄМО СЛОВОМ


Весна – слово з усього п’яти літер, але в ньому так багато віри. Саме на весні ми ніби заново народжуємось, очікуємо позитивних змін і набагато більше мріємо. Мріємо про Перемогу…
У ці травневі дні Європа та увесь світ готуються відзначити День пам’яті та примирення одночасно з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Адже це сумна і важлива дата, яка має нагадати усій світовій спільноті про необхідність збереження миру на планеті та не припустимість війни.
Сьогодні, 6 травня, в Сокирянській центральній бібліотеці відбулась літературна зустріч «Воюємо словом» з поетесою, нашою землячкою, мешканкою міста Новодністровськ, обдарованою та творчою особистістю – Оленою Кирилівною Богуцькою за участі внутрішньо переміщених осіб, які на даний час проживають в Сокирянській громаді, працівників культури та усіх небайдужих до поезії людей.

Ведучі заходу, Оксана Георгіян та Тетяна Іконєна, відмітили, що поезія пані Олени важлива і потужна. В неї добре сформульовані думки, емоційно підібрані слова та ритмізовані тексти. Вони стимулюють людей, збурюють емоції, додають хоробрості і рішучості. Кожен її вірш, кожен рядок, кожне слово – це вже частина Української історії.
Всі учасники зустрічі мали змогу ознайомитись з життєвим та творчим шляхом авторки та у невимушеній атмосфері поспілкуватись особисто. Зустріч пройшла у формі запитання-відповідь. До глибини душі присутніх вразила поезія поетеси, яку декламували ведучі та особисто гостя заходу.
На згадку про зустріч присутнім Олена Кирилівна особисто подарувала збірки власних поезій з авторським підписом та анонсувала майбутній вихід у світ нової збірки «Другий фронт», або «Щоденник поетки», яка уже надійшла до друку.
В кінці зустрічі директор Сокирянської центральної бібліотеки ЦБС Оксана Георгіян побажала усім присутнім міцного здоров’я, миру та перемоги.



Немає коментарів: