18 січня, 2022

СЬОГОДНІ - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ТАТА ВІННІ-ПУХА 18 СІЧНЯ НАРОДИВСЯ АЛАН АЛЕКСАНДР МІЛН (1882-1956)

 


Мільйони дітей і дорослих у всіх країнах світу знайомі з симпатичним ведмежам на ім'я Вінні-Пух. Казку про нього і його друзів - поросяти П'ятачка, ослика Іа-Іа, Тигру, Кролика і інших склав Алан Александр Мілн.

Алан Мілн народився у Лондоні. Його батьки утримували невеликі приватні школи. Одним із вчителів хлопчика, який викладав біологію, був Герберт Уеллс , яко пізніже Ален назвав «видатним письменником і вірним товаришем». Перший твір Мілна, який згодилися надрукувати, була пародія на пригоди знаменитого слідчого Шерлока Холмса . А з годом він став редактором популярного англійського сатиричного журналу «Панч».
Алан Мілн прославився як автор віршованого збірника «Коли ми були зовсім маленькими» (1924р). Книжка, зроблена на замовлення і написана за одинадцять днів у маленькому літньому будиночку, мала приголомшливий успіх.
Він писав п’єси,казки, детективи і…. грався зі своїм однорічним сином, який дуже любив плюшевого ведмедика. Потім у Крістофера Робіна(так звали сина Мілна) з’явилися нові іграшкові друзі: Ослик, Поросятко-загалом, всі герої майбутньої книги.
Коли за вікном щосили мете сніг, і хочеться душевного тепла, то подібне тепло обов'язково подарує наша дитяча бібліотека і хороша казка. Така, наприклад, як "Вінні -Пух і всі-всі-всі" Алана Мілна.


Немає коментарів: