19 травня, 2020

МАТУСЮ, ХАЙ ЗДІЙСНЯТЬСЯ ЗАДУМИ ТА МРІЇ!

Щорічно у другу неділю травня в Україні офіційно відзначають свято, що присвячене одній з найрідніших людей у житті - матері. День матері у 2020 році припадає на 10 травня.
Наразі свято матері відзначають у багатьох країнах, його офіційно запровадили у 1914 році, коли президент США оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів. Після цього День матері розпочали святкувати й інші 85 країн, у тому числі Україна. В українській громаді День матері вперше відзначали у 1928 році завдяки "Союзу українок Канади". А вже у 1929 році це свято відзначали у Львові. Також, у цей рік "Союз українок" впровадив День матері на Тернопільщині. Організовували концерти, конференції, фестивалі тощо. Відтоді День матері почали святкувати дуже широко. Проте у 1939 свято заборонила радянська влада.
В незалежній Україні День матері встановлено указом президента України в 1999 році, офіційно відзначають свято щорічно з 2000 року.
В Україні у День матері зазвичай вітають всіх матусь, щоб ще раз висловити свою любов та шану до них. На честь матерів написали безліч пісень, віршів, привітань. Жінку-матір вшановують здавна. Це свято має багатовікову історію.
Приміром, в США й Австралії заведено носити квіти гвоздики на одязі у цей день. Також важливо звертати увагу на колір пелюсток. Якщо квітка кольорова, то це свідчить про те, що мати жива. Білі гвоздики символізують пам'ять про померлих матерів.
В Україні це свято асоціюється з бузком, який рясно квітне саме у цей період.
Світло материнської любові повсякчас освітлює нашу життєву дорогу, тож нехай і вдячність дітей матерям ніколи не буває запізною.
Вітаємо усіх матусь зі святом - Днем матері!

Немає коментарів: