06 грудня, 2018

Правовий діалог "Закон і право - для всії єдині"

6 грудня, в рамках Всеукраїнського тижня права, в Сокирянській районній дитячій бібліотеці, відбулася зустріч учасників читацького клубу "Старшокласник", учнів 9 - Б класу ЗОШ №1(класний керівник Слушняк Оксана Вікторівна) з начальником міськрайонного сектору з питань пробації Міністерства юстиції України Мадейом В. П. 
Ведуча заходу, бібліотекар Наталія Макар зауважила, що з дитячих років, діти, підлітки потрапляють у різні ситуації, коли необхідно знати свої права, що для цього слід робити, до кого звернутися за допомогою. 
В. П. Мадей детально розповів про фактори, причини та наслідки вчинення правопорушень, охарактеризував найбільш поширені кримінальні та адміністративні порушення: хуліганство, дрібні крадіжки, правопорушення, повязані з незаконним обігом наркотиків, тютюнопаління, розпивання алкогольних напоїв.
Окрему увагу було звернено на правові наслідки для дітей та їх батьків у разі вчинення таких дій.
Також діти мали змогу задавати гостю свої запитання, на що отримували обгрунтовані відповіді, адже профілактичні дії дають можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обовязки.

Приємно було те, що зустріч пройшла у формі діалогу, діти отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно подумати про своє майбутнє і своїх близьких.

Немає коментарів: