14 листопада, 2018

Мово рідна, тебе збережу
Передам у ясне майбуття
Я про тебе усім розкажу,
Ти - одвічна святиня життя.
Наша Україна 9 листопада відзначала День української писемності і мови. Багато знущань і тортур зазнала рідна мова, поки стала державною, а тепер вона звучить у світі, її слухають інші народи.
Українська мова чарує тисячі людей своєю щирістю, зігріває любовю і теплом, голубить ніжною ласкою, оновлюється і збагачується. 

До дня писемності і мови у Сокирянській районній дитячій бібліотеці відбулася поетична година "Мистецтво живого слова" в рамках засідання читацького клубу "Старшокласник", участь у якому взяли працівники бібліотеки, учні 4 - а класу ЗОШ № 1 (класовод Долга Ірина Іванівна) та місцева поетеса Лариса Володимирівна Тулюлюк - Кушнір.

Ведуча заходу, бібліотекар Макар Н. М., розповіла дітям про історію свята, особливості його відзначення і багатогранність рідної мови.
Щиро ділилася з дітьми своїми поетичними рядками поетеса Лариса Тулюлюк - Кушнір, відвертими і щирими, сповненими любовю до рідної землі, до свого народу, до своєї країни.

Родзинкою зустрічі були виступи дітей, які надзвичайно майстерно та артистично читали вірші з поетичної збірки поетеси "Поезії, народжені з любові".
На закінчення заходу бібліотекарі подякували присутнім та закликали дітей любити, поважати, вдосконалювати рідну мову, адже мова, як і Україна - у нашому серці, і починається з кожного з нас.



Немає коментарів: