08 грудня, 2017

Кожний, хто ходить по землі, має права і обовязки в житті"

Учитись жити по закону, поважати закон і виконувати його 
людина повинна з малих літ, з сімї, дитячого садка, зі школи...
Рибінський Є. М.
"Кожний, хто ходить по землі має свої права і обов`язки в житі" - під такою назвою 7 грудня у Сокирянській районній дитячій бібліотеці відбулася зустріч учнів 9 - а класу ЗОШ № 1 (класний керівник Кібзун Л. П.) з начальником Сокирянського МРС з питань пробації Мадейом В. П. та фахівцем цього ж відділу Ротар О. Ю. 
Ведуча заходу, бібліотекар Овчар Т . М. зауважила, що з дитячих років діти підлітки потрапляють в різні ситуації, коли необхідно знати свої права, що для цього слід робити, до кого звернутися за допомогою.
Гості ознайомили учнів з кримінальною відповідальністю осіб, які не досягли повноліття, також було обговорено низку питань, що стосувалися прав дитини про цінності людського життя, про поведінку в школі, вдома, громадських місцях.
Зустріч пройшла жвавим діалогом. Дітей цікавило усе: що відрізняє правомірну поведінку від неправомірної, яка межа між такими діями, що буде якщо образиш товариша, що спричиняє юридичну відповідальність, що буде, якщо скоєш маленьку крадіжку.
Житєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час заходу, змусили дітей замислитись, над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосувати.





Немає коментарів: