02 грудня, 2017

Казкові віражі В. Гауфа

29. 11.  - 215 років від дня народження Вільгельма Гауфа (1802 - 1827), німецького казкаря.
Незвичайно коротке життя: 25 років  - і надзвичайна любов до подорожей: він встиг побувати в Бремені, на батьківщині Братів Грімм в Каселлі, в Брюселі, Парижі, Берліні, Дрездені. Для своїх маленьких вихованців він створив чарівні казки. Як тільки їх опублікували Гауф став знаменитим. А ще під впливом романів Вальтера Скотта з під пера письменника виходить історичний роман "Ліхтенщтейн", визнаний одним з кращих історичних творів XIX століття.
Вірші Гауфа стали улюбленими піснями його народу. Пісні зробили його імя відомим у Німеччнині, а казки - у всьому світі. Хист оповідача виявився у майбутньому письменника ще у шкільні роки: він вигадував прецікаві історії, якими захоплювалися не лише його товарищі, а й дорослі. Його імям названа премія дитячої і юнацької літератури. 

Казкові герої В. Гауфа часом дуже схожі на нас самих та на наших друзів. Тому вони житимуть і надалі століттями. Бо змінюються часи, а казки залишаються у вічності. 

ЛЮБІ ДІТИ!

Запрошуємо відвідати Сокирянську районну дитячу бібліотеку, щоб разом із письменником і його героями здійснити подорож в чудовий світ чарівних казок!



Немає коментарів: