03 листопада, 2017

Дорогою життя Михайла Брозинського

Коли уранці я прокинусь знову
І свіжим оком гляну навкруги
Стежина в`ється в далеч невідому
І пахнуть квіти, сонце і луги.
В житті мені пройти багато треба
Отих доріг, що інші не пройшли...
              Михайло Брозинський
29 жовтня 2017 року виповнюється ювілейних 70 років відомому на Буковині та за її межами письменнику, досвідченому журналісту, редактору, почесному громадянину села Михалкове - Михайлу Федоровичу Брозинському. 
Михайло Брозинський народився в селі Михалкове, Сокирянського району Чернівецької області в селянській сімї. Закінчив місцеву середню школу з спібною медаллю. З дитинства слухали розповіді батьків та земляків про звитягу предків, бачив, що навіть в той час вони дотримувалися давніх народних звичаїв і традицій. І вирішив стати журналістом, віддавши цій професії понад 40 років свого життя. Вищу освіту здобув на філологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. 
Поет, прозаїк, публіцист. Автор книг "Незрадлива колиска моя" (1996 р.), "Квіт папороті" (2007 р.), "Літа на долоні" (2010 р.), "Босоніж по стерні" (2012 р.), "Дотик ранкової зорі" (2012 р.), "Політок: дещиця" (2015 р.), "Сонячний зайчик" (2009 р.).

До ювілею талановитого земляка у дитячій районній бібліотеці створено книжкову виставку - портрет "Дорогою життя Михайла Брозинського", яка знайомить всіх охочих з життєвим шляхом письменника та розкриває багатогранність митця, що поєднав у собі талант прозаїка, публіциста, поета.
СОКИРЯНСЬКА РАЙОННА ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА ЩИРО ВІТАЄ МИХАЙЛА БРОЗИНСЬКОГО ТА ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО ТИХ ВИСОКИХ СЛІВ, ЯКІ ЛУНАЮТЬ В ЦІ ДНІ ДЛЯ ЮВІЛЯРА. 
ЗИЧИМО МІЦНОГО ЗДОРОВ`Я, ТВОРЧИХ УСПІХІВ, НОВИХ КНИГ ТА ВДЯЧНИХ ЧИТАЧІВ!


Немає коментарів: