11 листопада, 2017

Година поезії "Любов`ю земною наповнене слово"

Збулось. І мова наша рідна, 
Найкраща з-поміж всіх мов світу,
Сказала гордо: "Україно!
Я вижила і буду жити!"
           Галина Мельник
Усі ми повинні памятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство - це наша рідна мова.
9 листопада, у день вшанування памяті Преподобного Нестора Літописця, наша держава відзначає День української писемності та мови, свято саме тієї мови, якою люди розмовляють, пишуть, читають; це один із тих днів, коли кожен народ має змогу відчути себе частинкою своєї великої країни, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. 
Тож напередодні цього свята у Сокирянській районній дитячій бібліотеці пройшла зустріч учнів 4 - А класу гімназії (вчитель Жук О. В.) з творчими людьми нашого краю - поетесою міста Новодністровськ - Галиною Терентіївною Мельник та членом НСЖУ  - Катериною Іванівною Тищенко.
На зустрічі панувала дуже тепла та душевна атмосфера, адже для малечі - це справжнє свято, бо не завжди випадає нагода поспілкуватися з поетом, та і не так багато дитячої поезії в літературному доробку письменників - земляків.
Ведуча заходу, бібліотекар Макар Н. М. , познайомила дітей з життєвим та творчим шляхом Галини Мельник тра запросила її до слова.
Поетеса залюбки читала свої вірші, такі відверті та щирі, просякнуті любовю до рідної землі, до свого тнароду, до своєї країни. Та не тільки вірші, а й пісні слухали в цей день діти. Приємною несподіванкою для всіх було те, що Галина Терентіївна обдарована здатністю тонко відчувати музику. ЇЇ власні пісні "Гердан", "Хризантеми", "Лину я до тебе, Буковино!" часто звучать у виконанні популярних співаків краю, щемко тривожать серця слухачів, навівають солодкі спогади, окрилюють мрії та уяву.
Родзинкою зустрічі були виступи дітей, які надзвичайно майстерно та артистично читали вірші з дитячої поетичної збірки "Привіт, мої любі"
Насамкінець відбулася щира, довірлива розмова між дітьми та Катериною Іванівною Тищенко про творчість та особисте, багаторічну журналістську діяльністьу рідній газеті "Дністрові Зорі", безмежну закоханість фотографією, дитячі мрії та любов до рідної мови.
Покидали свято всі в піднесеному настрої, з надією, що зустріч з талановитими людьми нашого краю, дитячою поезією, мудрим словом не остання, адже в задумах Галини Мельник нова книга "Для найдорожчого скарбу на землі - для дітей"


Немає коментарів: