29 вересня, 2017

"Книжковий дім відкритий всім"

Бібліотека - храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати. А працівники бібліотеки докладають багато зусиль, уміння, винахідливості, щоб для читачів вона стала книжковою домівкою. Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек , яке щорічно відзначається 30 вересня, у дитячій районній бібліотеці відбувся День відкритих дверей "Книжковий дім відкритий всім", який зібрав чимало любителів друкованого слова. 
Першими на екскурсію завітали учні 1 класу гімназії (вчитель Слушна Валентина Іванівна). Діти познайомилися з історією бібліотеки, приймали участь у вікторині, відгадували загадки. Більшість малят вперше опинилися у книжковому храмі. Вони з захопленням та здивуванням роздивлялися книжкові виставки, гортали яскраві сторінки казок, коміксів та журналів. 
Для користувачів старшого шкільного віку була запропонована для перегляду відеопрезентація "Книги ювіляри 2017 року", свою мрію про бібліотеку майбутнього діти зобразили у конкурсі малюнків, а на сердечках написали щирі побажання бібліотеці напередодні свята. 
Найактивніші читачі з великим задоволенням виконували роль бібліотекаря в дублер - шоу "Бібліотекар на годину". На думку юних дублерів, ввічливість, чуйність і доброта - головні якості якими повинні володіти сучасні бібліотекарі поряд з професійними навичками та відмінним знанням літератури. 
Отож, в цей день в бібліотеці "правили балом" діти, було весело, гамірно, цікаво. День відкритих дверей перетворився на справжнє свято для всіх, хто любить і цінує книгу.



Немає коментарів: