22 травня, 2017

Йду з дитинства до Тараса

Час від часу для кожного народу Всевишній посилає велику особистість, яка виростає понад іншими і на довгі століття вказує шлях, по якому народ має іти. Українському народові Бог послав багато постатей... Перелік видатних імен - довгий. Та понад усі ті великі імена, вивершується постать Тараса Шевченка - найбільшого генія нашого народу. 
22 травня у читальному залі нашої бібліотеки відбулася година памяті "Йду з дитинства до Тараса" , присвячена 156 - річчю з дня перепоховання Т. Г. Шевченка, на який запрошено вихованців художньої школи міста. Діти разом з бібліотекарями ще раз пригадали останні дні життя Великого Кобзаря, дізналися багато нового про перевезення його праху на Україну та перепоховання на Чернечій горі в Каневі.
Після завершення заходу всі учасники поклали квіти до підніжжя памятника Шевченка.
Читаймо Шевченка в наше сьогодення, бо ж пророче писання Великого Пророка таке ж актуальне і сьогодні, коли Україна перебуває в тяжких історичних днях, і духовне обличчя народу так глибоко потьмарене зловісним минулим і потребує свого оновлення, в основі якого невмируще, вічне Шевченкове Слово.






Немає коментарів: