22 березня, 2017

Книга у житті маленького читача та становлені його особистості має надзвичайно велике значення. Дитячі книжки  - це цілий світ, усе найцікавіше і найзагадковіше в дитячому світі - з дитячих книжок. З яскравих книжкових магазинів або бібліотек нам посміхаються казкові принцеси, грізно позирають велетні - динозаври і навіть прибульці марсіани привітно махають руками. В наш час інтенсивного розвитку інформаційних технологій, компютеризації та швидкого Інтернету, надзвичайно важливо зберегти в дітях любов до читання, адже, нічого не може замінити спілкування дитини зі справжньою книгою.
Стало доброю традицією відзначати в дитячій бібліотеці Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який заснований у 1993 році.
У цьому році тиждень проходив під назвою "Ми читаємо завзято, а читання нам - це СВЯТО" та мав на меті не тільки залучити дітей до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеку в справжній Храм, де кожен відчуває себе бажаним гостем і справжнім другом її величності - Книги. 
Мабуть символічно, що під час тижня читання до дитячої бібліотеки завітали "найдрібніші"  - веселі, галасливі, кумедні першокласники, учні 1 - А класу ЗОШ № 1 (вчитель Боднар Н. Є.) та учні 1 - А класу гімназії (вчитель Мельник З. Д.).
На всіх присутніх чекало захоплююче свято, яке підхопило і понесло до неозорих казкових берегів і залишило приємні враження, як у малечі, так і в дорослих. Усі діти мали можливість зустрітися з казковими персонажами: Королевою Книг, Феєю, чарівною Казочкою, Незнайком і Всезнайком (роль яких виконували Онуцька Софія, Плєгуца Анна, Кривчанська Софія, Трач Євген, Затолочний Кирил, Крижанівський Євген, Бабій Артем), поспілкуватися з ними і взяти участь у веселих розвагах. Діти разом з героями читали, співали і танцювали, відгадували загадки.
Можна з упевненістю сказати, що дитяча бібліотека - це саме те місце, куди може прийти кожна дитина, незалежно від матеріальних можливостей та соціального стану сімї. Постійні читачі знають, що в бібліотеці вони завжди знайдуть не тільки потрібну книгу, а й цікавих співрозмовників, відповіді на свої запитання та головне - проведуть свій вільний час із задоволенням та користю. 



Немає коментарів: