19 лютого, 2015

Ольга Кобилянська (1863 - 1942): до 150 - річчя від дня народження: біобібліографічний покажчик. - Чернівці: Глібка О. О., 2013.- 364 с.
Біобібліографічний покажчик "Ольга Кобилянська" видано до 150 - річчя від дня народження відомої української письменниці.
Зібраний матеріал покажчика відображає твори Ольги Кобилянської та інформацію про її життєвий та творчий шлях. Хронологічні рамки покажчика - 1893 - 2013 р. Видання містить понад 3030 бібліографічних записів. 
Адресовано науковцям, учителям навчальних закладів, краєзнавцям, працівникам бібліотек, студентам та всім, хто прагне глибше пізнати класика літератури Буковини - Ольгу Кобилянську.

Реабілітовані історією: Чернівецька область. У 20 - ти семи т. Кн.3.- Чернівці:"Книга Памяті України", 2013.- 933 с.
Чернівецьке обласне відділення пошуково - видавничого агенства "Книга памяті України" випустило в світ книгу 3 із серії науково - документальних книг "Реабілітовані історією. Чернівецька область". В ній опубліковано 17 наукових статей, 13 архівних документів, 5 нарисів про репресованих визначних політичних, громадських та культурних діячів Чернівецької області, а також 29 спогадів учасників національно - визвольної боротьби і авторських розповідей про репресованих, полеглих у боротьбі за українську волю та увічнення їх памяті.
В книзі подано іменні списки розстріляних і репресованих громадян Путильського, Сокирянського, Сторожинецького та Хотинського районів, а також міста Чернівців.

Немає коментарів: