21 липня, 2014

Як захистити себе від укусів кліщів

Влітку усі прагнуть вибратится на природу: виїжджають на турбази, відпочивають у лісі, на дачі. Однак часто відпочивальники забувають про таку небезпеку, як кліщі. Ці маленькі комахи є переносниками дуже небезпечних інфекційних захворювань. Тому, перш ніж вирушати на природу, треба подумати про захист.
Перед поїздкою на природу необхідно правильно підібрати одяг. Він має бути максимально закритим, наприклад, ви можете одягнути кофту і штани з манжетами. Відмовтися від яскравого і світлого одягу, бо такі кольори особливо до вподоби кліщам.
Відлякати кліщів вам допоможуть захисні засоби. В будь - якій аптеці ви зможете придбати необхідні препарати. Також ви можете скористатися народними засобами. Наприклад, запах часнику відлякує цих небезпечних комах. Обробивши одяг соком часнику, ви захистите себе. Також, кліщі не переносять запах таких ефірних масел, як лаванда, чайне дерево, гвоздика, герань.
Регулярно під час та після прогулянки оглядайте себе. Адже кліщі, перш ніж вкусити людину, можуть повзати по тілу протягом кількох годин! Якщо ви все ж помітили, що комаха вкусила вас та залишилася на вашому тілі, обробіть місце укусу йодом і негайно зверніться за медичною допомогою.

1 коментар:

Unknown сказав...

Доброго дня, колеги! Нагорода - Liebster Blog Award для вас! Приєднуйтеся до блоґерської естафети. Подробиці - http://oleksperlina.blogspot.com/ , http://metobuks.blogspot.com/2014/07/liebster-blog-award.html Успіхів!!!