Майже в кожній країні в давні часи люди їли щось схоже на цукерки. При
розкопках в Єгипті знайшли картинки і записи, що містили відомості про
те, як виглядали цукерки і як їх готували. Тоді про цукор нічого не
знали, тому як ласощі вживали мед. А головним компонентом цукерок в
Єгипті були фініки.
У деяких країнах Сходу кожне плем'я мало свого кондитера і секретні
рецепти. У цих регіонах мигдаль, мед і фініки довгий час
використовувалися для приготування цукерок.
Існує древній римський рецепт, в якому горіхи і макові зерна варили з
медом, потім все це перчили і посипали насіннячками кунжуту, просоченими
медом. В результаті виходило щось схоже на нугу (кондитерський виріб).
У Європі пили солодкий сироп, але він використовувався для того, щоб
забивати неприємний смак ліків. Ніхто не замислювався про приготування
цукерок. Але коли в XVII столітті в Європі почала з'являтися велика
кількість цукру з колоній, кондитерська справа стала ще одним видом
мистецтва. Французи зацукровували фрукти і розробляли нові рецепти. Один
з них був горіховим цукровим сиропом, який називався «пролінгс».
Ймовірно, він був попередником відомого новоорлеанського праліне.
Пізніше кленовий цукор, чорна патока і мед використовувалися в
домашньому приготуванні цукерок. Наші прапрабабусі додавали корінь ірису
та імбирову глазур і отримували льодяники.
Головним компонентом, який використовується в великому виробництві
цукерок, є цукор з цукрового очерету або з цукрового буряка. Його
змішували з кукурудзяним сиропом, кукурудзяним цукром, м'ятою, медом,
мелісою і кленовим цукром. Після цього додавалися шоколад, фрукти,
горіхи, яйця, молоко і молочні продукти, а також ванілін і фарбники.
Деякі запахи бралися з натуральних джерел, таких, як ванілін, лимон,
перцева м'ята, а інші отримували штучним шляхом.
Немає коментарів:
Дописати коментар