22 березня, 2014

Найулюбленіші ласощі

Як з'явилися цукерки?

Майже в кожній країні в давні часи люди їли щось схоже на цукерки. При розкопках в Єгипті знайшли картинки і записи, що містили відомості про те, як виглядали цукерки і як їх готували. Тоді про цукор нічого не знали, тому як ласощі вживали мед. А головним компонентом цукерок в Єгипті були фініки.  У деяких країнах Сходу кожне плем'я мало свого кондитера і секретні рецепти. У цих регіонах мигдаль, мед і фініки довгий час використовувалися для приготування цукерок. Існує древній римський рецепт, в якому горіхи і макові зерна варили з медом, потім все це перчили і посипали насіннячками кунжуту, просоченими медом. В результаті виходило щось схоже на нугу (кондитерський виріб).

У Європі пили солодкий сироп, але він використовувався для того, щоб забивати неприємний смак ліків. Ніхто не замислювався про приготування цукерок. Але коли в XVII столітті в Європі почала з'являтися велика кількість цукру з колоній, кондитерська справа стала ще одним видом мистецтва. Французи зацукровували фрукти і розробляли нові рецепти. Один з них був горіховим цукровим сиропом, який називався «пролінгс». Ймовірно, він був попередником відомого новоорлеанського праліне. Пізніше кленовий цукор, чорна патока і мед використовувалися в домашньому приготуванні цукерок. Наші прапрабабусі додавали корінь ірису та імбирову глазур і отримували льодяники.    

Головним компонентом, який використовується в великому виробництві цукерок, є цукор з цукрового очерету або з цукрового буряка. Його змішували з кукурудзяним сиропом, кукурудзяним цукром, м'ятою, медом, мелісою і кленовим цукром. Після цього додавалися шоколад, фрукти, горіхи, яйця, молоко і молочні продукти, а також ванілін і фарбники. Деякі запахи бралися з натуральних джерел, таких, як ванілін, лимон, перцева м'ята, а інші отримували штучним шляхом.                             

Немає коментарів: